Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Polgármesteri beszámoló

Közszolgálati hír

Szeptember közepén átvehették a családok a Bakonybélben élő óvodások és iskolások iskolakezdését segítő támogatást....

Polgármesteri beszámoló

Szeptember közepén átvehették a családok a Bakonybélben élő óvodások és iskolások iskolakezdését segítő támogatást, amit ebben az évben is rendkívüli juttatásként biztosított az önkormányzat. Ha valaki kimaradt volna a listából, kérjük, jelezze a hivatalban.

Lezárult az óvoda felújítására kiírt közbeszerzési eljárás, a képviselő-testület kiválasztotta a kivitelezőt. A munkálatok megkezdődtek, már cserélik a nyílászárókat, javítják a tetőt, majd a külső hőszigetelésre kerül sor. A belső átalakítások november – december hónapokban történnek meg. Bízunk benne, hogy a festéssel is végeznek december közepére.

A falu központjában a főút felújítását és újraaszfaltozását a Közútkezelő befejezte. Egy-két héten belül a kátyúzás és a kisebb útszakaszok javítása is elkészül. A fenti munkálatokkal párhuzamosan
az önkormányzat tulajdonában lévő belterületi aszfaltutak javítását is elvégeztettük egy vállalkozóval. Aszfalt felújítás, kátyúzás és felületi zárásos útfelújítás történt a falu utcáin saját beruházásból.

A HungaroControll Zrt.-től játszótér építésére elnyert pályázat megvalósítására elkészültek a tervek, amelyre árajánlatokat kértünk több cégtől. A játszótér a veszélyessé vált régi helyén, a Rákóczi téren épül fel, szeretnénk, ha jövő év tavaszán elkészülne.
Szeptember 15-én nyújtottuk be a Balatonalmádi Nagycsaládosok Egyesületével konzorciumban azt a pályázatot, amelynek pozitív elbírálása a millenniumi évek (2018-2019.) rendezvényeinek pénzügyi megalapozását teszi lehetővé. Így nagyobb szabású, az évfordulóhoz és településünk történetéhez méltó programokat tudunk majd megvalósítani.
Szeptember 10-én tartottuk a Szent-kútnál a második Teremtés Napját, a Jövő – a Generációk és a Remény második fája elültetésének ünnepét.

Szeptember 24-én a JÁKÓ Klub Egyesület szervezésében másodszor rendezte meg településünkön és Bakonybél környékén a veterán járművek találkozóját. Vasárnap délelőtt a Faluház előtt lehetett megnézni azokat az oldtimereket, autókat és motorokat, amiknek gyártása 1980 előtt befejeződött.
Szeptember 24-én, a templombúcsúztató szentmise után a bakonybéli egyházközség tisztségviselő tartottak beszámolót munkájukról Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát úrnak.
Az ülésre az önkormányzat két képviselőjét is meghívták. Főapát úr megköszönte a jó együttműködést és az egyházközségnek nyújtott segítséget.

Október 5-én, csütörtökön 16 órától a Faluház nagytermében a képviselő-testület közmeghallgatást tart, amelyen Tóth Gábor rendőr őrnagy Bakonybél közbiztonsági helyzetéről tart éves beszámolót. Ezután, kb. 18 órakor kerül sor Dr. Kozma Zoltán háziorvos lakossági tájékoztatójára a bevezetésre kerülő új egészségügyi szolgáltató rendszerről. (Minden érdeklődőt szeretettel várunk.)
Október 13-án 15.30 órától rendezzük meg az Idősek Napját a Faluházban, amelyre szeretettel várjuk a bakonybéli nyugdíjasokat. Október 25-én, 17 órától a Szent Gellért tér megújításáról szervezünk tájékoztató lakossági fórumot, amelyet az S73 tervező csoport vezetője, Mohácsi Sándor tart. Számítunk építő véleményükre.

Márkus Zoltán polgármester

A kép illusztráció!