Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

A Teremtés napja! Bakonybél

Turisztika

Cím

A Teremtés napja!Bakonybél..

A teremtés napja! Bakonybélben a Szentkútnál!

Egy percnyi elgondolkodásra…
Szeptember 10-én, délután 5 órakor kezdődik a Szent-kútnál az a program, aminek a címe az apropója: a jövő fájának, a remény fájának, generációk fájának elültetése. A célja pedig, hogy felhívja a figyelmünket a környezetünkért és a jövő generációjának környezetéért ránk háruló felelősségre. Itt élünk egy gyönyörű, hegyek, erdők övezte tájban, ha korán kelünk, madárdalra ébredünk, ha későn fekszünk, szarvasbőgést hallunk.

 

Tedd a szívedre a kezedet és mondd meg magadnak őszintén, hányszor indultál el ebben az évben családoddal, gyerekeiddel és a barátokkal sétálni, kirándulni, csodálni és megérteni ezt a fenséget. Megismered-e a fekete nadálytőt, az orbáncfüvet, az útifüvet, a tengelicet és a fenyőrigót? Rá tudsz-e mutatni a havasi cincérre, a nünükére, a nőstény szarvasbogárra, és mondtad-e valaha csemetédnek: ne lépj rá! És vittél-e magaddal szemetes zacskót a szalvétának és az üdítős doboznak? És gondoltál-e arra, milyen jó, hogy mindez a szépség itt van körülötted és itt nőhetnek fel a gyerekeid, és az ő gyerekeik is? Eszedbe jutott-e, hogy ezért mindezt meg is kellene őrizni, védeni? Ha ismered, ha tisztában vagy az értékeivel, akkor bizonyára igen. Akkor megmutatod a gyerekeidnek és megtanítod őket is megbecsülni. Akkor azt mondom, gyere el szombaton 5 órakor és dobj egy göröngyöt a jövő fája alá. Ha még nem gondolkodtál el rajta, akkor gyere el szombaton 5 órakor egy kis elmélkedésre, gondolatébresztőre. Mert ott a helye mindenkinek, aki érzi felelősséget a jövő környezetéért és ott a helye mindenkinek, aki ezt a környezetet a jövőben felelősséggel gondozni fogja.

 

Fogd meg hát fiad, unokád kezét és legyetek ott egy szép és gazdag rendezvényen egy göröngynyi hitet hinteni a Jövő Fája alá!

 

2016. SZEPTEMBER 10. szombat. 17 ÓRÁTÓL

17:00-IG GYÜLEKEZŐ

17:05   DR. BÉKEFY LAJOS öko-újságíró KÖSZÖNTŐJE 

17:20   DR. BIRKÁS ANTAL politológus, MÁRKUS ZOLTÁN Polgármester Úr ÜDVÖZLŐ SZAVAI

17:30  KISS BENEDEK MÁTÉ, A FIATAL VIRTUÓZOK FURULYA DÖNTŐSE ÉS KISS ZOLTÁN ORGONAMŰVÉSZ „ZÖLD” KONCERTJE 

18:10  FAÜLTETÉS,   VECSEY KATALIN lelkésznő  VERS

18:30   VERS: BERKES BALÁZS 4. OSZTÁLYOS TANULÓ,  KÖZÖS ÉNEKLÉS

18:40  ÉGI ÜZENETEK – LUFIEREGETÉS

19:00  GYERTYAGYÚJTÁS ; ÖKO-CSEND -HALLJUK A TERMÉSZET HANGJÁT 

19:20-TÓL  TŰZGYÚJTÁS, ÉNEKLÉS

 

forrás: Bakonybéli Tájház, facebook oldal bejegyzés