Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

III. Disznóvágás

Populáris hír

Cím

Az önkormányzat rendezvénye volt a február 18-án harmadik alkalommal megtartott disznóvágás...

"A malac is kifeküdt"

Élcelődtünk mi, szervezők a hagyományos disznóvágás figurájáról. Az önkormányzat rendezvénye volt a február 18-án harmadik alkalommal megtartott disznóvágás, amelyből valamennyi önkormányzati dolgozó alaposan kivette a részét. A kívülállóknak nehéz elképzelni, mennyi előkészülettel, szervezéssel jár egy ilyen program tervezése és lebonyolítása. Mindenki vállalt feladatot, a hivatal munkatársaitól a konyha dolgozókon át a közfoglalkoztatottakig. A támogatók hosszú listája sem csak jelképes támogatásról, hanem tényleges segítségről szólt. Mi szervezők is átéltük az esemény fontosságát, lelkesen készültünk, aprólékosan átgondoltunk mindent.

Reggel a vadászkürtösök, majd a fogópálinka alapozta meg a hangulatot. Ezután kerültek a rendfára a disznók, a vad- és a 270 kilós házi sertés. A böllérek, segítőik és Nagy Árpád a konferálással kitűnő munkát végeztek. A feldolgozás ütemében készültek el a friss ételek, amik igazán jóízűre sikeredtek. Minden azon melegében elfogyott. A nyugdíjas klub tagjai által készített rengeteg, finomabbnál finomabb süteményből egy óra múltán egy morzsa sem maradt. Végig hangulatos volt a műsor, a versenyeket a benevezők is élvezték, értékesek voltak a nyeremények, minden gördülékenyen zajlott. Persze nem számítottunk ekkora tömegre. Szerencsére a kiszolgálásban, a zökkenőmentes lebonyolításban sok „külsős”, családtag, ismerős, barát is részt vett.

Minden rendezvénynek vannak levonható tanulságai. Észrevettük a hibákat és látjuk, hol kell javítani. Úgy érezzük, a falunak szüksége van ilyen, a közösséget összekovácsoló programokra, amin a vendégek is szívesen részt vesznek. Biztosan jó hírét viszi a falunak. Igaz, több volt a vendég, mint a falubeli. Persze a falusi embernek nem a disznóvágás az érdekes, hanem az alkalom a kikapcsolódásra, az együttlétre. Talán jövőre… Egészében élveztük a munka minden percét, még ha a végére „kifeküdtünk” is, mint reggel a malac. A magam nevében is köszönöm minden szorgos kéznek a segítséget és a nap élményét.

Papp Győzőné Mariann