Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Polgármesteri beszámoló.

Közszolgálati hír

A HungaroControl Zrt. ismét kiírta erre az évre a működési területén érintett települések számára a településfejlesztést támogató pályázatát. Bakonybél a Rákóczi téri, igen rossz állapotban levő játszótéri eszközök cseréjére nyújtotta be a pályázatát.
Szeretnék, ha a Rákóczi téren egy, a szabványoknak megfelelő, biztonságos fa játszóteret és egy esztétikus pihenőteret tudnánk kialakítani.

A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság éves közgyűlésén tájékoztatták az érintett települések polgármestereit is arról, hogy a köztestület kapott egy felújításra szoruló, de a korábbinál modernebbtűzoltófecskendő gépjárművet, térítésmentesen. A befolyt hozzájárulásokból és támogatásokból a kisebb felújítások már megtörténtek, a nagyobb beruházásokat ebben az évben fogják megoldani. Ezek után térségünkben megbízhatóbb, korszerűbb tűzoltó gépjármű lesz szolgálatban.

Február 28-án lezárult a 2016. évi közfoglalkoztatási program. Az új március végén – április közepén indul el. Azt már tudjuk, hogy az önkormányzatoknak a korábbi létszám fele áll majd rendelkezésére. Ezért a települési feladatok ellátására más megoldásban kell gondolkodnunk.

Március 28-án a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Csoportjának munkatársai Károlyi Zoltán mezőőrrel közös települési bejárást tartottak, melynek során felhívták a lakosság figyelmét a mindennapos veszélyekre, az ingatlanok és a vagyoni biztonság megőrzésének eszközeire. Mi is kérjük a lakosságot, figyeljenek egymásra, a szomszédaikra, és különösen az idős, egyedül élő emberekre.

Március elején a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatót tartott a polgármesterek számára a hulladékgyűjtésben tervezett változtatásokról. Az éves lomtalanítás Bakonybélben várhatóan május közepe táján lesz, erről időben hírt fogunk adni. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetése után – megítélésük szerint - a gyűjtőszigetek fölöslegessé váltak, ezért meg fogják szüntetni. Bakonybél kérte, hogy a turistaforgalomra való tekintettel két szigetet, a Fő utcait és a Pápai utcai buszfordulónál lévőt hagyják meg.

Újból igényelhetők a szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas kukák. Akik eddig nem kértek kukát, de most szeretnének, áprilisban és májusban a hónap közepéig jelezhetik kérésüket a Faluház földszinti irodáiban. Az igényléshez szükség van a szemétszállítást fizető (szerződő) személy személyigazolványára, lakcímkártyájára és a szemétdíj befizetését igazoló – három hónapnál nem régebbi – csekkre vagy átutalást bizonyító kivonatra. Az iratokat munkatársaink rögtön fénymásolják és visszaadják. A VHK alkalmazottai a szelektív hulladékgyűjtők rendeltetés szerinti igénybe vételét ellenőrzik. Ha olyan szemetet találnak, amely nem szerepel az edényre ragasztott címkén, egy jellemző matricát ragasztanak az edényre. Ha ebből három összegyűlik, elveszik a kukát. Kérjük, ügyeljenek az előírásokra!

Márciusban két megemlékezésre is sor került a falunkban Március 15-ét rendhagyó módon, beszélgetéssel, versekkel ünnepeltük. Az 1956-os emlékév alkalmából a Guzmics Egyesület élt a pályázat lehetőségével, és gazdag, egész napos programmal köszöntötte a 60. évfordulót.
Április 8-9-én tartjuk a településünk legismertebb hagyományos rendezvényét, a Medvehagymás Napokat. Szeretettel várjuk rá Bakonybél lakosait is.

Családi programokban, élményekben gazdag, áldott
Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Márkus Zoltán
polgármester