Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Bűnmegelőzési előadás és könyvbemutató!

Hatósági hír

Kezdés: 2017. 06. 07.

Időpontok

Kezdés: 2017. 06. 07. 15:00

Telefon

Cím

A kiadvány-ismertető előadására 2017. június 7-én 15.00 órai kezdettel kerül sor a községi könyvtárban.

Sok szeretettel várunk mindenkit!

Orsós Károly r. őrnagy  - kiemelt megelőzési főelőadó -    
2017. április 20-án 15.00 órai kezdettel Bakonybélben meghirdetett – de a rendkívüli időjárási helyzetre figyelemmel akkor elmaradt – kiadvány-ismertető előadására

2017. június 7-én 15.00 órai kezdettel kerül sor a községi könyvtárban.     

            

Bemutatásra kerül A Bűnmegelőzési receptTúra Balaton-Bakony 2013, a Közlekedésbiztonsági kóBORLó...rianástól szezonzárásig 2014.és a Rendőrpalota Pápán és az ablakain keresztül feltáruló világ című könyv.

A könyvekben szereplő érdekességeken keresztül a hallgatóság hasznos ötleteket kap a vagyon elleni bűncselekmény áldozatává válás elkerüléséhez és a biztonságos közlekedéshez.

Időpont: 2017. április 20. 15:00
Helyszín: Könyvtári Információs és Közösségi Hely, Bakonybél Fő ut. 3.

A részvétel ingyenes. A program az EKMK támogatásával a KSZR keretében valósul meg.

A kiadványokról:

A „Bűnmegelőzési recepTúra Balaton – Bakony 2013.” című kiadvány célja, hogy segítse Veszprém megye lakosságát, valamint az ide látogató turistákat abban, hogy elkerüljék a különféle veszélyhelyzeteket, de elsősorban azt, hogy vagyon elleni bűncselekmény áldozatává váljanak. Bemutatja a lopás, a betöréses lopás és a csalás leggyakrabban előforduló formáit, majd rögtön ezután ajánlásokat fogalmaz meg az áldozattá válás elkerülésére. A főkapitányságon felhalmozódott és az olvasóval itt megosztott szakmai információk az átlagember számára aligha lettek volna ilyen töménységben megemészthetők, ezért az egyes bűncselekményeket egy képzeletbeli utazás keretében ismerteti, oly módon, hogy az élet más területeiről származó érdekességek közé építi be azokat. A kiadvány így leltárba veszi híres borvidékeinket, tallóz megyénk idegenforgalmi nevezetességei között, felvillantja a már mögöttünk lévő 19. és 20. század történelmének fontos pillanatait. A „recepTúra” szójáték egyben azért is került a címbe, mert az ételreceptek is szerves részét képezik a könyvnek.

 

A „Közlekedésbiztonsági kóBORló … rianástól szezonzárásig 2014.” című kiadvány a vízi, a vasúti, a közúti és a légi közlekedés Veszprém megyei fejlődésének néhány érdekesebb pillanatát villantja fel, majd már részletesebben foglalkozik a közlekedés biztonságának a fejlődésével, beleértve a műszaki újításokat és a jogszabályi változásokat is. Részletesen kitér az ittas vezetés problematikájára. A kiadvány egyik érdekes küldetése az volt, hogy próbálja megtalálni a pozitív tartalmú kapcsolódási pontokat a közlekedés és a bor között. Ez úgy tűnik sikerült is.

 

A „Rendőrpalota Pápán és az ablakain keresztül feltáruló világ” a Pápai Rendőrkapitányság építésének történetét az adott korszak rendőrségének feladatait, kihívásait, a legjelentősebb bűnügyeket és baleseteket dolgozza fel, de a magyar rendvédelem általános története is megtalálható benne.

Sok szeretettel várunk mindenkit!