Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Mezőőri jelentés

Közszolgálati hír

Cím

A változó időjárás jót tett a kaszálóknak.

A jó minőségű gyep fejlődésének köszönhetően idén mindenki korábban kezdte a kaszálást, és sikerült jó minőségű - bár mennyiségileg kifogásolható - szénát betakarítani. Az időjárás is kedvezően alakult, nem ázott el, és a légmozgástól hamar ki is száradt a szálastakarmány. A lucerna első betakarítását is elvégezték a gazdák, már szépen fejlődik a másodkaszálásra való. A gabona változóan fejlődik a határban, van terület, ahol elkezdett tejesedni az árpa, itt már a hivatásos vadász és a segítői végzik a vadkárelhárítást az újonnan kihelyezett magaslesekről. Vannak területek, ahol még most kezdenek fejlődni a szemek a gabonán. A kukorica is fejlődésnek indult, védelméről szintén a hivatásos vadászunk gondoskodik, de az erdészet már az utolsó tábla bekerítését végzi. Június végére teljen
üzemkész lesz vadkárelhárító rendszer a kukoricaföldeken. A krumpliföldeken is látványos a fejlődés, a gazdák reménykednek a jó terméshozamban.
Az Önkormányzat idén már kétszer murvázta újra a Petőfi utca végétől a Szent-kútig vezető kavicsos útszakaszt, majd kaszálta le az útszéleket. Az erdészet pedig átgréderezte a külterületi utakat, amivel sok kátyút sikerült megszüntetni a határban. A nagyobb gödröket be fogják murvázni, így a külterületi utak járműkímélőbbek lesznek.

Károlyi Zoltán
mezőőr

A kép illusztráció!