Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Polgármesteri beszámoló

Közszolgálati hír

Cím

Településünk rendezettebbé tétele érdekében az önkormányzat megvásárolta a Petőfi utca végén, az Szent-kúthoz vezető út jobb oldalán elterülő, évek óta elhanyagolt telket...

Településünk rendezettebbé tétele érdekében az önkormányzat megvásárolta a Petőfi utca végén, az Szent-kúthoz vezető út jobb oldalán elterülő, évek óta elhanyagolt telket. Így lehetőség lesz a terület rendezésére, a szemét elhordására, a bozót kiirtására, terep elegyengetésére, amire az időjárás függvényében tavaszig sor kerül. A hosszútávú hasznosításáról a testület később dönt.

Tárgyalunk a Bakony Mgtsz-el egy-két út és terület megvásárlásáról is, amelyek a külterületi ingatlanok megközelítése szempontjából fontosak.

November közepén a HungaroControl Zrt. vezetői a partnerségi együttműködés keretében tájékoztatták a működési területükön érintett települések polgármestereit az elmúlt év eredményeiről. Bejelentették, hogy január eleje-közepétől a Kőris- hegyi és a püspökladányi radarállomások távirányítású üzemmódban fognak működni.

A tűzoltó szertár udvarában a traktorok, szerszámok védelmére egy tárolót fogunk építeni.

November 15-én a bakonybéli és a somhegyi temetőkben temetőellenőrzést tartottak a hatóságok. A temetők 2015-ben történt átvételekor az előírásoknak megfelelően rendeztük a szükséges adminisztrációt (temetőkönyv, működési szabályzat, nyitva tartás, térképek, stb.) így mindent rendben találtak.

November 15-én lakossági fórumot tartottunk, amelyen A Bakony-Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Zrt. vezetője, Sigmond Eszter, és az Aeffect Communikations and Consulting társaság két munkatársa, Balogh Tímea és Simándy Szelim tartott értékes előadást. A résztvevőkkel az együttműködés lehetőségeiről, a millenniumi évre vonatkozó ötletekről, programjavaslatokról folytattunk tartalmas beszélgetést.

A képviselő-testület ülésén döntöttünk a Bursa Hungarica pályázatról, mindkét igénylőt támogatásban részesítettük, egyben emeltük a támogatás alapösszegét 5000 Ft/fő/hó összegre. Reméljük, ezzel is könnyítünk a kedvezményezettek továbbtanulását.

A 91 m 3 - nyi szociális tűzifa-támogatás elosztásánál figyelembe vettük a családok jövedelmi viszonyát, az egyedülállók helyzetét, a különös rászorultságot. Ennek függvényében a keretből 1-4 m 3 segítséget tudtunk biztosítani az igénylőknek. A tűzifát november végén, december elején szeretnénk a házakhoz kiszállítani. Az idősek napközi otthona kialakításához kötődő felmérésünkre egy igénylő lap érkezett összesen, így a kérdést egyelőre levettük a napirendről. Úgy döntöttünk, a meglévő és jól működő Borostyán Nyugdíjas Klub programjait fogjuk jobban segíteni. Dr. Kopátsy Sándor díszpolgárunk kedves felajánlással járult hozzá a Magnólia-liget gyarapodásához. Varga László közvetítésével egy barkócaberkenye fácskát küldött, amit november 15- én el is ültettünk a ligetben. A hozzáfűződő történetet ebben a lapszámban olvashatják.

December 16-án, 14.30 órától a Faluházban rendezzük meg a hagyományos Mindenki Karácsonyát, amelyre szeretettel várunk minden bakonybéli lakost. Kívánok a magam, a képviselő-testület és az önkormányzat minden dolgozója nevében békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikeres új esztendőt!

Márkus Zoltán polgármester

A kép illusztráció!