Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Mezőőri beszámoló

Közszolgálati hír

Ahogy egyre közeledünk a télhez, ismételten előfordultak gazdasági állatkóborlások, melyekkel szemben megtettük a lépéseket, elindítottuk az eljárásokat.

A változékony novemberi időjárás megnehezítette az utolsó kukoricatábla lesilózását. A felázott talajon nehéz volt dolgozni a gépekkel, így a kukorica egy része a földön maradt. Volt pár erősen szeles napunk is, ami kisebb károkat okozott a szántóföldek mentén, hol fákat döntött ki vagy nagyobb ágakat tört le, amik a gazdáknak plusz munkát adtak a szántás előtt. Közös szolgálatban voltunk Zábrák Károly természetvédelmi őrrel, melynek célja a Natura 2000-es területek legelőállapotának felmérése, és a téli legeltetés volt. A felmérés során találtunk hiányosságokat, amelyek miatt az érintett gazdákat értesítettük. Téli legeltetésre van lehetőség, de ezt kérvényezni kell a természetvédelmi hatóságnál. A legelők karbantartási munkáira is van még mód, a nagyobb fagyokat megelőzve a határban még a hetekben végzik a legelő szárzúzásokat. A mezőőrség több látogatott és használaton kívüli forrást is ellenőrzött, illetve rakott rendbe az elmúlt hónapban. Ezeket a kormányhivatal felajánlásából ingyenes forrásvíz - vizsgálatnak vethettük alá. Ennek egyik tanulsága, hogy a Szent-kúti forrás jelenleg nem ivóvíz minőségű, mivel többféle baktériumot találtak benne. Ezért ide ki is tettük a NEM IVÓVÍZ táblákat. A másik vizsgált helyszín pedig a Malom utcában a Béli panzió melletti Csurgó kút, melyben a vizsgálat során nem találtak káros baktériumokat, de mivel a forrás domboldalban helyezkedik el, és a fölötte lévő földeken mezőgazdasági művelés is folyik, így ezt mindenki a saját felelősségére fogyassza! Ahogy egyre közeledünk a télhez, ismételten előfordultak gazdasági állatkóborlások, melyekkel szemben megtettük a lépéseket, elindítottuk az eljárásokat. Amennyiben ön kóborló gazdasági állattal találkozik a határban, ezt jelezheti telefonon a mezőőrség felé a 06-30-419-52-62 számon vagy e-mail-ben a [email protected] –n. Értesítheti a Zirci rendőrőrsöt is a 06-30-997-7136 telefonszámon.

Károlyi Zoltán mezőőr