Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Mezőőri jelentés

Populáris hír

A Somhegy - pénzesgyőri útszakaszon rendszeresen tapasztalható jegesedés, emellett még a vadmozgás is nehezíti a közlekedést, vezessenek óvatosan!

Ahogy rendjén van, december elsejével megjött a hideg és vele együtt a hó is, ami az első héten okozott kellemetlenségeket a határban, főleg a magasabb helyeken, de az utakon is. Letört faágakat, csúszós útszakaszokat, elszakadt villanypásztort észlelt és jelzett a mezőőrség az illetékesek felé, de észlelt a főút mentén fának csúszott autó is. Szerencsére személyi sérülés nem történt. Itt hívom föl a figyelmet arra, hogy a Somhegy - pénzesgyőri útszakaszon rendszeresen tapasztalható jegesedés, emellett még a vadmozgás is nehezíti a közlekedést, vezessenek óvatosan! December 4-én és 18-án a Bakonybéli Erdészet hajtóvadászatot tartott a határban. Felhívom a külterületen gazdálkodók figyelmét, különösen a villanypásztor- és kerítés rendszert alkalmazókét, hogy januárban is számítani kell hajtóvadászatokra. Kérem az
érintett gazdákat, ellenőrizzék villanypásztor- és kerítésrendszereiket, mivel óhatatlanul is előfordulhatnak károk a vadmozgás miatt. A hajtóvadászat által érintett területek mentén gazdálkodókat a mezőőrség minden alkalommal értesíti telefonon a vadásztatás napjáról és a várható vadmozgásról. Ha a mezőőrség kárt észlel, természetesen arról is értesíteni fogja az érintett gazdát. A bakonybéli focisok rongálást jeleztek a sportpályán. A mezőőri terepszemle során további károkat is észleltünk a pálya környezetében lévő földeken. Az ügyekkel kapcsolatban több hatóságnál is indítottunk eljárást, ahonnan már érkeznek a visszajelzések. Többen tettek lakossági bejelentést, valamint az erdészet is jelezte a Szent-kút környékén bolyongó három szürke marhát. Az ügy kezdetétől tudunk az esetről, ami miatt több alkalommal éjjel is razziázik a
mezőőrség, és figyeli az állatok mozgását. Napi szintű a rendőrségi járőrözés is. Az jószágokért felelős állattartót figyelmeztettük, és a hatóságok felé megindítottuk az eljárást. Megjegyzem, az jószágok befogására többször is tettek kísérletet a pásztorok, ami csak részben hozott eredményt, még lehetnek szabadon állatok. Ha látják, kérjük jelezzék a mezőőrségnek.

 

 Károlyi Zoltán mezőőr