Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Polgármesteri beszámoló

Közszolgálati hír

A nyár folyamán elkészül a kövezett sétaút, amely a Száraz-Gerence fölötti fahídon az Ady utcára vezeti a gyalogosokat. Május 15-én a zirci önkormányzati tűzoltóságon hivatalosan átadták a tavaly Finnországból beszerzett, használt, de jó állapotú Mercedes tűzoltóautót, így üzemterületén, a Zirci Járásban mindkét nagyon régi tűzoltó gépjármű lecserélésre került...

Május 3-án a veszprémi Megyeházán Regenye Zsolt, a Bakonybéli Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka a Veszprém Megye Önkéntes tűzoltója kitüntetést vehette át. Gratulálunk neki, és további eredményes munkát kívánunk.

Május 7-13. között zajlott a Közösségek Hete országos program. Ennek keretében mintegy 40 bakonybéli közre-működésével készült el a Köves- hegy oldalán kőből a BAKONYBÉL 1000. felirat. Köszönöm minden segítőnek és közreműködőnek az áldozatos munkáját. A másik terület, ahol önkéntes munka folyt, a Magnólia-liget. Itt a leendő sétaút kimérése, tereprendezése történt meg. A nyár folyamán elkészül a kövezett sétaút, amely a Száraz-Gerence fölötti fahídon az Ady utcára vezeti a gyalogosokat. A liget másik végén kör alakú téren fog állni a millenniumi emlékmű, amelynek elkészítésére Boa Endre faszobrászt kértük fel. A parkot augusztus 20-án fogjuk felavatni.

Május 10-én tartotta a Borostyán Nyugdíjas klub megalakulásának kilencedik évfordulóját. A szülinapi összejövetelre az óvoda kollektívája és az önkormányzat tortával kedveskedett a tagságnak. Köszönjük a klub vezetőinek, hogy tartalmas közösségi programot biztosít a falu nyugdíjasainak, akik segítségére mindig számíthatunk.

Május 15-én a zirci önkormányzati tűzoltóságon hivatalosan átadták a tavaly Finnországból beszerzett, használt, de jó állapotú Mercedes tűzoltóautót, így üzemterületén, a Zirci Járásban mindkét nagyon régi tűzoltó gépjármű lecserélésre került. Bevetésükre ne kerüljön sor, de a térség lakói nagyobb biztonságban érezhetik értékeiket.

Május 17-én köszöntötte születésnapján az önkormányzat a falu legidősebb polgárát, Szökrényes Lajost otthonában, aki egyben a leghosszabb, több mint 66 éves házastársi kapcsolatban él feleségével.

Május 28-án Németh Lajosnét ünnepeltük 90. születésnapja alkalmából. Mindannyiuknak jó egészséget kívánunk.

Május 26-án a gyereknapi programokat az iskola pedagógusai, az óvoda nevelői, a szülői munkaközösség és a tamburello egyesület tagjainak közreműködésével a Guzmics Egyesület szervezte az önkormányzat támogatásával. Köszönjük a gazdag és szellemes rendezvényt.
A Naplóból értesültünk arról, hogy bakonybéli fiatal, Váliczkó Tamara vehette át kimagasló írásáért Néző László főszerkesztőtől a Napló Aranytollát. Gratulálunk Tamarának, és kívánunk további irodalmi sikereket neki.

A kép illusztráció!