Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

A helyi identitás és kohézió erősítése Bakonybél és környékén

Dokumentumok

Pályázat azonosító száma: TOP-5.3.1- 16- VE1- 2017-00014

Pályázat címe: A helyi identitás és kohézió erősítése Bakonybél és környékén

Kedvezményezett neve: Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete

Konzorciumi tag:Bakonybél Község Önkormányzata

Konzorciumi tag:Pénzesgyőr Község Önkormányzata

Szerződött támogatási összeg: 54 817 639 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100,00 %
Projekt tartalmának bemutatása:A helyi közösségek fejlesztése elsősorban települések, településrészek, térségek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztését, a közösségi szerepvállalás erősödését jelenti. Ez a társadalmi felzárkózási politikának is fontos eszköze, a közösségi munka hatására az érintett emberek is együttműködnek a problémák megoldásában.

 Az intézkedés kapcsán közösségi térségi, települési, illetve településrészi helyi identitást erősítő közösségfejlesztési folyamatok, közösségi részvételre épülő tervezési gyakorlatok alkalmazása, szabadidős, közbiztonsági és közlekedésbiztonsági programok valósulnak meg.

A beavatkozások eredményeként fejlődik a közösség tagjainak egymás iránti felelősségtudata, a helyi civil társadalom megerősödése segíti a helyi közösségi konfliktusok megoldását és az önálló cselekvési képességek erősítését, erősödik a civil aktivitás, kialakulnak, illetve megerősödnek a szükséges kompetenciák, az önkéntesség, a helyi identitás, valamint a településhez, településrészekhez, térséghez való kötődés.

A beavatkozás következtében a meglévő (humán) erőforrások felszínre kerülnek, az együttműködések következtében ezen erőforrások aktivizálódnak és minőségi változást hoznak a település, települési közösségek életében.

40 hónapos projektünket 1 fős projektmenedzsment szervezettel,4 fő szakmai megvalósítóval és egy fő szakmai vezetővel valósítjuk meg.

Projekteredményként 337 fő bevonása kerül Pénzesgyőr településről, Bakonybél településről 1219 fő. A Szakmai megvalósításban a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete nyújt segítséget. A települések lakosai összetartók lesznek, helyi igényük kielégítésre kerül, így a falvaknak népességmegtartó ereje lesz.

 A 2 fő munkatárs közösségfejlesztő képzése megvalósul, valamint a célcsoport számára egyéb képzéseket is biztosítunk.

 Bakonybél és Pénzesgyőr számára az ITS dokumentum elkészítése megtörténik. A közművelődési dokumentum megújításra kerül.

A projekt „közösségi folyamatok kezdeményezése és megvalósítása” eleméhez széleskörű szakmai mentorálást biztosít az EFOP-1.3.1-15-2016-00001 azonosítószámú, „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” című kiemelt projektet megvalósító konzorcium.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. 06.30.