Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Dicsérő levél

Turisztika

Cím

Idézzük, Bakonybél Önkormányzatának és közösségének szóló köszönő levelet.

A bakonybéli Önkormányzat  és annak polgármestere , Márkus Zoltán dicsélő levelet kapott,  melyben magasztalja  a levélíró, a sok munkát  a közösségi összetartást és az  ott élő emberek segítőkészségét.

Idézzük a levelet :

"Tisztelt Polgármester Úr!

Engedje meg, hogy először újraválasztásához gratuláljunk. A sok munka meghozta gyümölcsét.

Már régen megismertük ezt a kis települést, többször nyaraltunk is itt, amikor első barátságunkat is kötöttük, jómagam pedig egyik osztálytáboromat is ide szerveztem. Akkoriban (a vendéglátókon kívül) főleg a falu környezete volt az, ami elvarázsolt, ide vonzott.

Úgy négy éve, az utolsó bakonybéli nyaralásunk óta érlelődött a gondolat, "jó lehet itt élni". Most már két éve majdnem itt is lakunk, és ennek nagyon örülünk. Több kedves, segítőkész embert ismertünk meg. Gyönyörködünk a takaros, virágos, rendezett környezetben, csodáljuk a tiszta, rendezett utcákat, a szép utcanév táblákat. Az utóbbi évek fejlődése is lenyűgöző. Bizonyára nem tudom mindet felsorolni, de az biztos, hogy sok munka fekszik ezekben. Gondolok itt az útfelújításokra, épület felújításokra, a magnólia ligetre, illetve az ebből kialakult millenniumi emlékparkra, a Borostyán-kút és környéke megszépülésére, az ezer éves emlékév látványos feliratára… .

Az sem titok (hisz a "Hírmondóban" is rendszeresen olvashatjuk a beszámolókban), mennyi pályázaton vesz részt a település. Sokan talán nem is tudják, milyen összetett feladat egy ilyen dokumentum összeállítása.

Tudjuk, ezt csak egy jó csapat élén lehet elérni. Ennek részesei a hivatal dolgozói, a sok aktív civil szervezet és a település polgárai. Látszik, mindenkinek igénye van a szépre, a rendre.

Jól segíti a közösségi összetartozást az új fasor vagy a "virágos porta" verseny.

Sok munkát jelent a sok országos hírű rendezvény, amikben úgy láttuk, főleg a civilek veszik ki a részüket. Volt szerencsénk egy ilyenen személyesen is közreműködni, ami nagy örömünkre szolgált. Polgármester urat nem csak ezeken láttuk, de ott volt a megáradt Gerence partján is és szervezte a védekezést, és ha nem tévedek, szegélykövet rakni is láttam.

Nagyon jónak találtuk, hogy a községi konyhán bárki kaphat ebédet, legyen az betérő turista, vagy csak éhes helybéli. Az utóbbi idők "szenzációja" volt számunkra, hogy dolgos helyi kezek a község minden lakójának szájmaszkot varrtak, amiből még a nem állandó lakosok is részesültek. Köszönjük!

Az eddigiekből számunkra az derül ki, hogy Polgármester Úr jó vezetője egy remek közösségnek. Ennek a közösségnek szeretnénk mi is tagjai lenni, bár még inkább csak a partvonalról szurkolunk.

Kívánjuk Önnek, hogy erőben, jó egészségben és sikeresen folytassa tovább munkáját!

Üdvözlettel,

Geiszler István

Geiszler Istvánné"

Köszönet!