Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Tájékoztató a házszámrendezési eljárás megindításáról

Közszolgálati hír

Megkezdődött a lakosságot is érintő közterületnév, házszám, illetve címhelyek felülvizsgálata.

Megkezdődött a lakosságot is érintő közterületnév, házszám, illetve címhelyek felülvizsgálata, azok helyszíni felmérése és a címkezelési eljárások megindításának előkészítése. Ezek során megállapításra kerül a házszámok helyes sorrendje. Házszám hiánya esetén új házszám kerül kiadásra, illetve amennyiben a házszámok újra kiosztása elkerülhetetlen, a házszám módosítása szükséges.

A címkezelési eljárás következtében a címekben (közterület elnevezésében, házszámban stb.) bekövetkezett változásról Bakonybéli Közös Önkormányzati Hivatal az érintett ingatlan tulajdonosát értesíti. A lakcímkártyák ily módon szükségszerű cseréjére minden esetben illetékmentesen kerül sor. Házszám hiánya esetén a Jegyző a házszám megállapításáról döntést hoz, amennyiben az újra házszámozás elkerülhetetlen, az érintett ingatlanok tulajdonosait a hivatal tájékoztatja arról, hogy címükben változás fog bekövetkezni. Mivel ez költözéssel nem járó lakcímváltozásnak minősül (hivatalból), a címváltozásnak megfelelő lakcímkártyát, a határozat jogerőre emelkedését követően, a címváltozás szerinti lakó-vagy tartózkodási hely szerint illetékes  Kormányhivatal kiállítja, és postai úton kikézbesíti. Az első jelentős változás Somhegy településrészt érinti. A Somhegy puszta elnevezés változik Somhegy utca elnevezésre, így ez mindenkit érinteni fog, aki ezen a részen él. Fent jelölt munka eredményes elvégzése érdekében kérem a Tisztelt Lakosság  megértését és együttműködését.

 Kis Vera jegyző